Κουρουμπλής: Έρχεται Taxis και στην Υγεία μέσα στο 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
 
 
 
 
«Το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας πρέπει να ανατραπεί» τόνισε ο υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης>>.
 
 
 
 
 

H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως κατέστησε σαφές από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/4) το νοσοκομείο της πόλης, όπου έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη φορέων της Υγείας από την περιοχή.

 

 

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο του και να εξαγγείλει 4500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το πού στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση».

«Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

 

 

Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας επεσήμανε επίσης ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποίησε ακόμα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγω για ένα «σύστημα Taxis» στο χώρο της υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

 

 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων, εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας, αφού ανέφερε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας θα ανακοινωθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο, εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαΐου επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε ένα σύστημα υγείας που βρίσκεται υπό κατάρρευση με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος υγείας».

 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/