Δωρεάν η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους

Χωρίς οικονομικά «εμπόδια» θα δέχονται από τον επόμενο μήνα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών. Ειδικότερα, οι ανασφάλιστοι θα νοσηλεύονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει παραπεμπτικό από γιατρό του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας-ΠΕΔΥ και η ειδική τριμελής ιατρική επιτροπή που θα συσταθεί στα νοσοκομεία θα πιστοποιήσει ότι όντως ο ασθενής χρήζει νοσηλείας. Υπενθυμίζεται ότι στους γιατρούς του ΠΕΔΥ μπορούν ήδη να απευθύνονται δωρεάν οι ανασφάλιστοι.

 

 

 

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σήμερα, εκτός απροόπτου, θα υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία και η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται και οι συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ και για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων.

Οπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι στην κοινωνία μας όσον αφορά την υγεία δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν αποκλεισμένοι πολίτες, ενώ έδωσε τα εύσημα στους προκατόχους του για τις παρεμβάσεις στον εξορθολογισμό των δαπανών, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να προβεί σε αυτή την κίνηση. Πρόσθεσε δε ότι «όσο η χώρα εξέρχεται της κρίσης, θα διορθώνονται και οι αδικίες».

 

 

 

 

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά την τακτική συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα λειτουργίας των μονάδων του ΕΣΥ. Ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού, τόνισε προς τους διοικητές ότι «δεν θέλω να διαβάζετε και να ακούτε τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας κανονικά. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι δεδομένοι και δεν αλλάζουν».

 

Πηγή: kathimerini.gr