Ανάσα στην Υγεία από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου με επιδότηση γιατρών

Κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία δίνει σε επικουρικούς γιατρούς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου προβλέπεται επιδότηση 450 ευρώ, μηνιαίως, για κάθε επικουρικό γιατρό. Η απόφαση έχει ήδη αξιολογηθεί θετικά από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
 
 
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας αναμένεται να καταρτίσει πίνακα με τις 60 κενές θέσεις επικουρικών γιατρών, ανά ειδικότητα, που θα κληθούν να υπηρετήσουν στις άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, ώστε να προκηρυχθεί άμεσα σχετικός διαγωνισμός.Οι θέσεις θα αφορούν συμβάσεις εργασίας τριετούς διάρκειας (με δυνατότητα ανανέωσης) και το ποσό των 450 ευρώ αποτελεί επιπρόσθετη οικονομική αποζημίωση στις μηνιαίες απολαβές των επικουρικών γιατρών.
 
 
Το συνολικό πόσο για την κάλυψη της δαπάνης αυτής θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. «Προχωράμε σε συνεργασία με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άμεσα και θα παρέμβουμε αποφασιστικά στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών μας» εξηγεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
 
Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr