ΙΣΑ: Η παραμονή του Ξανθού στην κυβέρνηση βλάπτει τη Δημόσια Υγεία

Αθήνα

Συνέχεια στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δίνει η σημερινή ανακοίνωση-απάντηση του ΙΣΑ, όπου ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός κατηγορείται ότι αντί να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία, επιλέγει να επιθετεί προσωπικά στον Γιώργο Πατούλη.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης αντί να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και να παραιτηθεί. Επίσης καταλογίσει στον κ. Ξανθό άρνηση να αντιληφθεί ότι ασκεί κυβερνητικά καθήκοντα, «ότι έχει ευθύνες για τις ζωές που χάνονται, ότι είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων κι όχι μόνον των ψηφοφόρων του κόμματος που προέρχεται» και καταλήγει τονίζοντας ότι «κάθε επιπλέον μέρα παραμονής του κ. Ξανθού στο Υπουργείο, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία της χώρας και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ακόμα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατηγορεί τον υπουργό Υγείας για προσωπική επίθεση προς τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη, καθώς σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Πατούλης ψεύδεται, χυδαιολογεί και προκαλεί» ζητώντας την παραίτηση του κ. Ξανθού.

Τέλος, θέτει τον υπουργό Υγείας προς των ευθυνών του για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, την απουσία διοικήσεων στα νοσοκομεία και διαλόγου για τη χρηματοδότηση των κρατικών δομών υγείας, την έξαρση της γρίπης λόγω μη προληπτικού εμβολιασμού, τον μη εξορθολισμό των κρατικών δαπανών υγείας και τις δυσκολίες πρόσβασης ασθενών με σοβαρές παθήσεις στις θεραπείες τους.

ΠΗΓΗ:HEALTH.IN.GR