1ο Ακαδημαικό-Φοιτητικό Συνέδριο


 

 

 

Μία ακόμη συμμετοχή των μελών και συνεργατών της Εταιρείας Ιατρικών Μελετών Κρήτης, στη Λευκωσία της Κύπρου. Η συμμετοχή συνοδεύτηκε με παρουσιάσεις, όπου στο εν λόγω συνέδριο παρουσιάστηκε και η έρευνα της εταιρείας που υλοποιήθηκε κατά το έτος 2015. Οι παρουσιάσεις των μελών ανήλθαν στις δύο, με επιπλέον συντονισμό από τα μέλη στη θεματική ενότητα ΄΄Η υγεία στα χρόνια της κρίσης΄΄.

 

Οι παρουσιάσεις είχαν τίτλο 1) Ο τρόπος ζωής των Ελλήνων πολιτών και οι συμπεριφορές υγείας και 2) Συγκριτική ανάλυση υπηρεσιών υγείας και επιπέδου υγείας πολιτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

 

 

 

 

 

Συντονισμός της θεματικής ενότητας ΄΄ Η υγεία στα χρόνια της κρίσης΄΄

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντονίζοντας τη θεματική ενότητα ΄΄Η υγεία στα χρόνια της κρίσης΄΄

 

 

 

 

Η έρευνα

 

 

 

 

 

 

 

 

3o Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας


 

 

Τα μέλη και συνεργάτες της Εταιρείας Ιατρικών Μελετών Κρήτης, συμμετείχαν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.

 

Στο εν λόγω συνέδριο, συμμετείχαν και επιστημονικά με τίτλο της ανακοίνωσης ''Ο κλινικός έλεγχος ως μεθοδολογικό εργαλείο διαχείρισης των πόρων και βελτίωσης της ποιότητας φροντίδας υγείας στην Ελλάδα΄΄.

 

Με την ανακοίνωση αυτή, θέλησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα εφαρμογής του κλινικού ελέγχου (ιατρικού και οικονομικού ελέγχου) στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της χώρας μας, καθώς θα συνεισφέρει σε αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων αλλά και θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

 

Τέλος, η ανακοίνωση προτάθηκε ως μία από τις καλύτερες για βραβείο.

 

 

 

O τίτλος της εργασίας

 

 

 

 

 

 

7o Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας


 

 

Το 7ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας με θέμα «Επείγουσες καταστάσεις στη Σύγχρονη Γυναικολογία και Μαιευτική» διοργανώθηκε στα Χανιά την 2η και 3η Μαΐου 2015, από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου και με την εταιρεία Ιατρικών Μελετών Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην εξειδικευμένη αυτή διημερίδα, παρευρέθηκε πλήθος επιστημόνων στο χώρο της Γυναικολογίας και Μαιευτικής αλλά και λοιποί επιστήμονες υγείας με πλούσιο βιογραφικό σημείωμα και ερευνητικό ενδιαφέρον. Αναλύθηκαν θέματα, όπως η αναγκαιότητα προληπτικού εμβολιασμού για τον ιο HPV, οι σεξουαλική δραστηριότητα και οι κίνδυνοι που ελοχεύουν, η γενετική των νεοπλασιών στη γυναίκα και οι βιοχημικοί δείκτες, θέματα επιδημιολογίας των κακοηθιών των γυναικών, ζητήματα κύησης και ενδοεπιθυλιακών αλλοιώσεων τραχήλου της μήτρας, Ιατρικός τουρισμός και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, επείγουσες καταστάσεις στην αίθουσα τοκετού και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Μπατάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ιατρικών Μελετών Κρήτης και Υπεύθυνος του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής ΄΄ ΕΛΕΥΘΩ Ο.Ε.΄΄ και ο Πρόεδρος της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Εταιρείας Κρήτης και Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ηρακλείου, κ. Ματαλλιωτάκης κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. κ. Ρίζος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Μπατάκης Δημήτριος κατά την διάρκεια της παρουσίασης

 Κος Μπατάκης Δημήτρης

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Ζήσης Κωνσταντίνος κατά την διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης

 Κος Ζήσης Κων/νος

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κ. Μπαλαντήνου, Μοριακή Βιολόγος και συνεργάτης του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής ΄΄ΕΛΕΥΘΩ Ο.Ε.΄΄

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Φαρμακίδης Γεώργιος,  Καθηγητής Γυναικολογίας στο Stony Brook N. Υόρκης και Διευθυντής της ΣΤ΄ Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου ΄΄ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ΄΄ δίνει συνέντευξη στην Νέα τηλεόραση Κρήτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ομότιμος καθηγητής Κλινικής Χημείας-Βιοχημείας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μαργιώρης Α. κατά την διάρκεια της παρουσίασης της μελέτης του. Απονεμήθηκε και τίτλος επίτιμου μέλους της Γυναικολογικής Εταιρείας Κρήτης στον καθηγητή για την πολύχρονη προσφορά του στην Ιατρική επιστήμη 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εργασίες

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την παρουσίαση όλων των επιστημονικών εργασιών και έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο χρόνο στο 8ο Παγκρήτιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστημονική συνάντηση με θέμα: '' Επίκαιρα θέματα Εμβρυομητρικής Ιατρικής ''

Φωτογραφικό υλικό - Συμπεράσματα εργασιών


 

Στον ρόλο της έγκαιρης διάγνωσης εμβρυομητρικών προβλημάτων κατά την διάρκεια της κύησης αναφέρθηκαν οι ομιλητές που συμμετείχαν σε επιστημονική συνάντηση το Σάββατο 11 Οκτώβρη, στο ξενοδοχείο Minoa Palace υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ιατρικών Μελετών Κρήτης, εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της έρευνας στο χώρο της υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

 Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επιστήμονες ιδιαίτερα υψηλούς κύρους και φήμης στο χώρο της Μαιευτικής - Γυναικολογίας καθώς και ακαδημαικοί. Ανάμεσα τους οι Γιώργος Γαλάζιος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Φαρμακίδηςμαιευτήρας γυναικολόγος, Συντονιστής Διευθυντής ΕΣΥ, Νοσοκομείο “’Ελενα Βενιζέλου”, Νικ. Βραχνήςεπίκουρος καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, ΕΚΠΑ αλλά και πολλοί άλλοι....

 

ΦΩΤΟ: Αμείωτο το ενδιαφέρον, όπως φαίνεται στην φωτογραφία

 

 

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ιατρικών Μελετών Κρήτης και Υπεύθυνος Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής “ Ελευθώ” Χαράλαμπος Μπατάκης, μαζί με τον Θεόδωρο Στέφο, Πρόεδρο της Ελληνικής εταιρίας εμβρυομητρικής ιατρικής και Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

 

 

 

Ο κ. Χαράλαμπος Μπατάκης τόνισε ότι με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστωθούν εγκαίρως τα προβλήματα που υπάρχουν στο έμβρυο, τόσο απεικονιστικά μέσω της εξελιγμένης τεχνολογίας αλλά και δια μέσω των γενετικών τεστ.
 

 

Ο Κος Γιώργος Γαλάζιος, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

 

 

 

Η κ. Μπαλαντινού Ειρήνη, Κυτταρογενετίστρια της επιστημονικής ομάδας του ''ΕΛΕΥΘΩ'' Ο.Ε., παρουσιάζει τα αποτελέσματα της μελέτης

 

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

 

 

 

 

 

 

 

6o Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής - Γυναικολογίας


 

 

 

Η Εταιρία Ιατρικών Μελετών Κρήτης και τα μέλη της, συγχαίρουν τη πρωτοβουλία της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρίας Κρήτης για την διεξαγωγή του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινκή ΒΓΝΗ και τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ.

 

Τα μέλη της εταιρίας συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση (οργανωτικά και επιστημονικά), προσεγγίζοντας το θέμα της γυναίκας και του βρέφους, τόσο από άποψη προγεννητικής διάγνωσης όσο και από τις διαστάσεις των δεικτών υγείας τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Πρόγραμμα του συνεδρίου

 

 

Δείτε στιγμιότυπα


 

 

 

                                                                          O κ. Δημήτριος Μπατάκης, ο κ. Ματαλλιωτάκης και ο κ. Χαράλαμπος Μπατάκης                                                                                                                               

           

 

 

                                                                                     Κατά τη διάρκεια μίας εκ των δύο μελετών